БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ И ЗАЛЕДИЛИ ЕВРОПУ: Руси постављају нуклеарно оружје у Србији!

Москва ће распоредити нуклерално оружје на Балкану, тачније на југу Србије.
Како пишу албански листови, позивајући се на британски лист “Дејли Стар“, нова руска база ће се налазити у Прешеву и биће опремлјена ракетама средњег домета.

Ово је посебно важно зато што се овај град налази близу административне линије са Косметом што може довести до тога се Русија и САД сукобе управо на Балкану.

Овим тактичким потезом Путин би покушао да стави под контролу Американце који имају своје базе у Полјској и контролишу Балкан, али и землје као што су Грчка, Италија, Аустрија, Косово и Албанија.

Наводно, српске власти су спремне да преговарају о овој опцији. Како наводи албански лист из Прешева, Србија је од Русије већ добила четири авиона МИГ-29, а “има у плану да од Русије тражи нуклеарно наоружање, као и неке друге врсте војне опреме“.

“Изгледа да Русија размишлја о томе да противавионски ракетни систем “С-400“ распореди у Србији“, наводе прешевски медији .

Према писању албанских медија, који се позивају на британске изворе, НАТО је добио сигнал за узбуну још када је Путин у Калјинграду, руској енклави која се налази између Полјске и Литваније, нарпавио један од најснажнијих војних гарнизона на свету.

Према мишлјењу неких западних аналитичара, Калјинград који је одсечен од свог центра је и најрањивији део Русије, али и место одакле би Русија са својим савезником Белорусијом могла да започне офанзиву и врло брзо одсече балтичке државе од осталих држава- чланица НАТО.

 

М. Ћурчић/Видовдан

Loading...

Check Also

ПОЧИЊЕ ПАКАО ЗА ЗАПАД – СЛЕДЕЋИ НИВО: Путин и Си потписују велику декларацију о савезу Русије и Кине

8.јуна, Владимир Путин и Си Ђинпинг су потписали заједничко саопштење о неким најургентнијим питањима у …