НОВИНАР СТЕФАН ЦВЕТКОВИЋ ТВРДИ: Отели су ме људи са фантомкама

Новинар Стефан Цветковић, чији је нестанак пријављен у ноћи између среде и четвртка, тврдио је у Управи криминалистичке полиције МУП Србије да су га отеле непознате особе, чија лица није видео, и која су, наводно, хтела да га пребаце у Румунију, пишу данашње Новости.

Међутим, како наводе Новости, анализа трагова на његовом часовнику, пронађеном поред напуштеног возила, није показала ДНК друге особе, а ни у колима, према досадашњим резултатима анализа, нема сумњивих трагова.

Лист наводи и да је интересантно да је Цветковић пронађен на улици када је излазио из куће, недалеко од свог дома.

Према оперативним сазнањима, Цветковић је пре десетак дана био у Приштини у друштву познатог бизнисмена из источне Србије.

С њим је, непосредно пре мистериозног нестанка, највише комуницирао, што директно, што кроз поруке. Одређене разговоре имао је и са телефонским бројем који је лоциран у Приштини, а забележени су и разговори са непознатим особама из Македоније.

Од тренутка када је пријављен његов нестанак, сви Цветковићеви телефони су били погашени, а има их неколико.

Током оперативног рада, пресретнуто је неколико разговара особа с којима је одржавао контакт, чија је суштина била да је он жив и здрав, односно да му се ништа није догодило.

„Он има причу да му је прећено због сазнања које је изнео о убиству Оливера Ивановића, па да су га чак и отели људи који су уплетени у тај злочин“, пишу Новости.

Полиција, у сарадњи са БИА, покушава да реконструише цео случај, а проверавају се и његови контакти.

Политика: Први траг у случају новинара Стефана Цветковића

Први траг на основу којег су истражитељи посумњали да је новинар Стефан Цветковић жив јесте позив који је он у среду око 22.10 сати упутио човеку за кога се испоставило да се бави превозом људи у Румунију, пише данашња Политика позивајући се на незванична сазнања.

Следећи тај траг, наводи лист, полиција и БИА врло брзо су посумњали и да је нестанак новинара инсцениран.

Овај случај, пише Политика, подсећа на украјински сценарио и инсценирано „убиство“ руског новинара Аркадија Бапченка, за кога се тврдило да је убијен у Кијеву, а дан касније се појавио на конференцији за новинаре у Украјини.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Тањуг

Loading...
loading...

Check Also

VEĆ IH PREPOZNAJU Željko Joksimović otkriva kako ćerke reaguju kada vide Jovanu i njega na televiziji (VIDEO)

blictv_rs/main 0 imasdk 1 0 https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ads?sz=1×1|400×300|640×480&iu=/161634325/Blic_Desktop/Blic_Video_ROS_Safe/VIDEO_Safe&cust_params=kwrds%3D%TAGS%&impl=s&gdfp_req=1&env=vp&output=vast&unviewed_position_start=1&vpos=preroll Kantautor Željko Joksimović priznaje da su bliznakinje Ana i …