ТРАМП СПРЕМА ЗЛО СРБИЈИ: САД повлачи трупе из Нигерије и премешта их на Косово

Вашингтон повлачи трупе из Нигерије и премешта их на Косово!

Амерички председник Доналд Трамп је у петак послао писмо Конгресу у којем детаљно наводи у којим су све подручјима присутни амерички војници који се, како се наводи, „боре у глобалном рату против терориста“, а како је пренео „Ботасот“, војници који ће бити повучени из Нигерије биће премештени на Косово.

Интересантно, ова одлука је донета неколико дана након што су на Космету ухапшена двојица терориста који су планирали нападе на Кфор. Како је наведено, основни суд у Приштини одредио је Е. Х. и Г. Ш. једномесечни притвор због сумње да су планирали самоубилачки напад на снаге Кфора, али и припремали терористичке нападе на Косову, у Белгији и Француској, саопштио је тај суд. Двојица окривљених приведена су 5. јуна. Информација о привођењу саопштена је, међутим, три дана касније – јуче, када им је суд и одредио једномесечни притвор.

„Актуелне операције које су САД спровеле уз помоћ бројних међународних партнера биле су успешне, пре свега у Ираку И Сирији. Уколико је потребно, у одговору на терористичке претње одобрићемо додатне мере у интересу заштите грађана и интереса САД“, навео је између осталог Трамп.

У поменутом писму се, осим Косова, помињу и Авганистан, Ирак, Сирија, Арапско полуострво, Јордан, Либан, Турска, Сомалија, Џибути, Либерија, Камерун, Чад, Нигерија, Филипини, Египат и Гвантанамо. У овом тренутку није познат тачан број америчких војника на Косову, али се процењује да их тренутно има око 690.

Интересантно, у октобру 2017. су четири америчка војника у Нигерији убили локални џихадисти.

 

Извор: Ало

Loading...

Check Also

ОРБАН ИМА СВОЈЕ “ЈА”: Не желимо да се мешамо са другима, задржите себи мигранте ВАЖНИ СУ НАМ СЛОБОДА ВЕРЕ, ПОРОДИЦА И ОДНОС МУШКАРЦА И ЖЕНЕ

Мађарски премијер Виктор Орбан наводи да Будимпешта „види назнаке“ надоласка новог мигрантског таласа и да …