20 godina nije prao zube. Kada otvori usta zaprepastit ce te se!

Dok smo bili jos djeca, uvijek nam je rečeno koliko je bitno cistiti zube i drzati do higijene svojih usta. Iako smo cesce puta odbijali savjete naših roditelja dok su nosili cetkicu za zube za nama i tjerali nas da ih peremo, na kraju smo bili jako zahvalni z anjihovu brigu o nama.

Jayovi zubi su u jako losem stanju ,posto ih je godinama zanemarivao i nije ribao.
Kada mu je uradjen CT njegovih desni, doktori su rekli da ce morati povaditi neke zube, kako bi mogao uraditi pripremu za implantate.Jay je imao fobiju od zubara , p atako je uvijek nalazio izgovor zbog loseg stanja nnjegovih zubi. Napokon je otisao kod zubara , kako bi zapoceo lijecenje.Svaki novi implantat ce biti kao drugi novi zubi.
Jay ima dvadesetijednu godinu, a tokom dvadeset godina nikada nije prao svoje zube.Nakon sto se pogrešno ishranjivao, te previse slatkisa uzimao,to je dodatno ubrzalo proces uništenja njegovih zuba. Rezultati su naravno bili katastrofalni, no zahvaljujući spretnim zubarima, Jay je uz pomoć dentalnih implantanata dobio novi osmijeh.

Međutim, on je morao obećati da će prvo promijeniti svoje navike te način života – obavezivši se da ce obratiti vise paznje i higijene svojim zubima, te da ce izbaciti gazirana pica i secer zauvijek .
Pogledajte kako je izgledao cijeli proces:

Nakon stomatoloske obrade, Jay je pokazao svoj novi izgled. Prezadovoljan je radom Dr James Russella. Sada se osjeca kao nova osoba i nece vise nikad dozvolit da njegovi zubi izgledaju kao do sada. Jay je presretan.

Nadajmo se da ce odrzati rijec,te se brinuti o higijeni svojih usta.

mirror.co.uk

Loading...
loading...

Check Also

Zvezda moćna protiv Cedevite: Regland i Faje zakazali finale protiv Budućnosti (VIDEO)

Crveno-beli imali i 22 poena viška u jednom trenutku Za razliku od prvog polufinalnog meča …