Baka (107) s najboljom namjerom savjetuje sve žene: Za dug i zdrav život trebate bježati od dvije stvari

Postoje osobe koje su doživjele zaista lijepe godine. Interesantno je to kako postoje osobe koje su živjele više od sto godina. Često se zapitamo u čemu je tajna.

Naravno, način života dosta utiče na to. Zdrava ishrana, način na koji provodimo vrijeme, izlaganje stresu i sl. Ova žena ima 107 godina i ona govori o tome šta joj je pomoglo da doživi tolike godine.

Navodi da trebamo izbjegavati alkohol, alkohol je štetan. Uništava nas , ali i druge koji su u našoj blizini. Uništava nas i psihički, a to nije mala stvar. Kaže da vjeruje u to da je njeno nekonzumiranje alkohola uticalo na to da je bila zdrava i doživjela ove godine.

Zdravo se hranila, kretala i pazila na sebe. Također je rekla nešto što je mnoge nasmijalo, a to je da to što dugo živi sama ima dobar efekat. Naime ona je udovica dugo živi sama.

Kaže da trebamo birati s kim ćemo provoditi vrijeme. To i jeste tako. Ukoliko provodimo dosta vremena sa negativnim osobama, pod stresom smo, iscrpljeni smo, nećemo biti dobro.

Zato se okružite pozitivnim ljudima koji će vas nasmijavati, izvlačiti najbolje iz vas. Tako ćemo biti sretniji i ispunjeniji. Ova žena kaže da je sretna jer ima unuka koji brine o njoj.

Loading...
loading...

Check Also

OVAKVE SRAMNE HELANKE JE PROŠETALA CENTROM GRADA: Ljudi kažu da im je MUKA ZBOG NJIH, biće vam jasnije kad vidite cijelu sliku

Topliji dani su stigli, a mnoge djevojke su jedva dočekale da se riješe zimske odjeće …