DRAMA NA NEBU SRBIJE: Bespilotna letelica špijunirala Vojsku Srbije!

U vreme kada je Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, uhapšen na Kosovu (26. marta) i kada je državni vrh razmatrao čak i opciju slanja borbenih aviona na KiM, na teritoriji Srbije primećena je bespilotna letilica koja je u našu zemlju ušla iz Rumunije!
Iako je nedavno hvalio Vučića i njegovo zalaganje za odbranu KiM, patrijar Irinej u svojoj vaskršnjoj poslanici jasno daje do znanja da zemaljska Srbija nije moguća bez nebeske i da zbog nepravde Srbi ne smeju odustati od Kosova.

Ovo je u potpunosti suprotna poruka od one koju već duže promoviše Aleksandar Vučić.

– U svetlim danima naše radosti, mi ne zaboravljamo ljudski bol, patnje i stradanja. Ne zaboravljamo ni bolesne, stare i iznemogle, one u siromaštvu, izbeglištvu i bedi, prognane i izgnane sa svojih ognjišta. Sa verom i nadom molimo se da Bog obriše svaku suzu sa lica njihovih (v. Otk 7, 17).

Neprestano sastradavamo sa sveštenstvom i monaštvom, sa našim vernim narodom i decom Kosova i Metohije, koji su naša savest i bez kojih je srpska duhovna svest slaba i ništavna. Okrepljeni vašom snagom i odlučnošću, neprestano prinosimo kolenopreklone molitve da istrajete i da nam svima Kosovski Zavet bude most između nebeske i zemaljske Srbije. Mi ne smemo zbog nepravde klonuti, ne smemo se uplašiti, već se opredeliti za Carstvo nebesko sa svetim knezom Lazarom, koji je prineo žrtvu kao i vi što danas prinosite – rekao je, između ostalog, Patrijarh Irinej u svojoj poslanici.

Loading...
loading...

Check Also

OVAKVE SRAMNE HELANKE JE PROŠETALA CENTROM GRADA: Ljudi kažu da im je MUKA ZBOG NJIH, biće vam jasnije kad vidite cijelu sliku

Topliji dani su stigli, a mnoge djevojke su jedva dočekale da se riješe zimske odjeće …