Obraz mi je čist i ako odem, a igrači su svetinja: Đorović nije hteo o otkazu posle debakla Orlića

Zna se ko o tome odlučuje, poručio je selektor reprezentacije do 21 godine


GORAN DJOROVIC

Foto: MN Press

Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović nije želeo da priča o svom statusu nakon fijaska na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Italiji i San Marinu.

Srbija je poražena u sve tri utakmice u grupi od Austrije (0:2), Nemačke (1:6) i na kraju Danske (0:2) u mečevima koji često više nisu ličili na smislenu odbranu i napad nego što jesu.

- Nismo razgovarali, ima vremena da napravimo analizu, da pričamo o svemu. Nije uobičajeno da razgovaramo o tim stvarima. Pričaćemo narednih dana - ostao je "zakopčan" Đorović posle meča sa Danskom.

Italy Uefa European Under-21 Championship 2019

Foto: Tanjug/AP

On je prebacio odgovornost na Fudbalski savez Srbije i tvrdi da bi sa svoje pozicije eventualno otišao čistog obraza.

- Zna se ko se bavi tim pitanjima, videćemo da li ću ostati. Šta god odluči Savez, tako će biti. Ako dođe do smene, zahvaliću se na šansi. Radio sam u A timu kao pomoćnik, sad sam selektor mlade reprezentacije. Dao sam srpskom fudbalu dovoljno i ja sam čistog obraza - kazao je Đorović.

Italy Uefa European Under-21 Championship 2019

Foto: Tanjug/AP

Napomenuo je da je za utakmicu sa Danskom bilo kadrovskih problema jer je više igrača izostalo.

- Za utakmicu sa Danskom smo imali mnogo problema oko tima. Terzić nikad nije igrao desnog beka, sad je morao. Nije bilo lako da se odigraju dve onakve utakmice i da se igrači izdignu - objasnio je i opravdao rezultat Srbije rekavši da i mnoge druge ozbiljne ekipe nisu prošle dalje.

Italy Uefa European Under-21 Championship 2019

Foto: Tanjug/AP

Mnogi igrači koji su igrali za tim na prvenstvu su tokom kvalifikacija bili sa seniorima. Otud čudi što su uopšte dobili priliku da igraju kada uigrani nisu bili.

- Ne krivim nikoga, igrači su svetinja. Dokle god se bavim ovim poslom biće tako. Nikome od njih ništa ne zameram, ali tek kad se sve slegne i kad analiziramo sve, dobićemo pravu sliku - istakao je Đorović.

VIDEO - Milinković Savić na treningu reprezentacije


(Telegraf.rs)

Izvor:Telegraf.rs

Loading...

Check Also

Zna ona dobro šta najviše voli! A kad se toga dočepa, kreće lizuckanje za sve pare (VIDEO)

Ništa lepše od jutarnjeg slatkiša Strpljivo je sedela pred gazdom čekajući slatkiš posle doručka. Kada …