Od 5. Jula na snagu stupa zakon kojeg su se vozači najviše plašili – Mnogima neće biti dobro

Svi koji imaju auta, trebaju ih voditi na tehničke preglede. To nam je svima poznato, zar ne? Oni koji imaju starija auta će se posebno morati pozabaviti.

Naime, pravilnik stupa na snagu 5 jula u Srbiji. A on podrazumijeva da će svi automobili stariji od 15 godina, morati na tehnički pregled dva puta u toku godine.

Znači da će vlasnici tih automobila morati platiti dva puta tehnički pregled, a cijenu određuje zakonodoavac. Što znači da vozila koja imaju oštećenja na šoferšajbni, koroziju i sl .neće moći da prođu tehnički pregled.

Mjerit će se i izduvni gasovi. Navode da će sada biti ozbiljniji po pitanju tehničkih pregleda. Također, oni koji su skinuli katalizatore, trebaju ih vratiti i staviti nove,

Inače, zanmo da je potrebno da vodimo računa da li nam je vozilo ispravno. Tako nećemo ugoriziti ni sebe ni druge. Trebamo biti spremni i na godišnja doba, te imati odgovarauću opremu. Moramo imati dogovarajuće gume zimi.

To je ono što svi vozači trebaju znati i voditi računa o tome. Naravno da je mnogima problem novac i malo im možda je teže nabavit sve to, ali je ipak neophodno zbog sigurnosti, pogotovo kaad vozimo na neke duge relacije.Šta vi kažete na sve ovo?

Loading...
loading...

Check Also

Pogledajte novi spot za pesmu koju je Sergej Ćetković napisao za Massima

Foto: Promo Možda najiščekivanija pesma sa Massimovog novog albuma “Sada” konačno postaje singl. Balada “Nisam …