SPREMA SE STRAŠNI EGZODUS SRBA?! 25 APRILA u cik zore ŠIPTARI UPADAJU NA SEVER?

Priština sprema upad na sever Kosova i zauzimanje „granica“ za 24 sata. Istovremeno, KFOR se raspituje o spremnosti srpske vojske u Raškoj

Svi naši sagovornici tvrde da su Tači i Haradinaj od SAD i NATO dobili ‘zeleno svetlo’ za napad na sever i da je jedini uslov da akcija traje manje od 24 sata kako se ne bi podizala prevelika buka u svetskim medijima. Logističku podršku ovom zločinačkom šiptarskom planu, kako saznajemo, uveliko daje KFOR, čiji obaveštajci prikupljaju podatke o gotovosti jedinica Vojske Srbije u Raškoj (pretpostavlja se da bi one bile angažovane u odbrani Kosova).

Albanska strategija zasniva se na takozvanom „blickrig“

Preti egzodus Srba

„Napad na sever Kosova bio bi početak komadanja Srbije i morali bismo da se branimo jer bi pretio novi egzodus Srba“

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS

– Albanci planiraju da upad izvrše noću ili u cik zore, kada očekuju slabiji otpor Srba. Ideja im je da brzo upadnu na sever Kosova i zauzmu strateške tačke. Posle toga, kako se nadaju, Srbi više neće moći da povrate teritoriju. Plan je da sve završe pre 25. aprila, dakle u narednih desetak dana! – prenosi Informerov izvor.

Prema njegovim rečima, uporedo sa pripremom zločinačkog plana Albanaca, snage KFOR-a se raspituju o gotovosti srpske vojske.

– Pripadnike KFOR-a posebno interesuje koliko ljudi sa severa radi u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici, kolika je visina njihovih primanja i slično… Takođe, raspitivali su se o vojsci u Raškoj, odnosno o brojnom stanju, popunjenosti jedinice, naoružanju, pa čak i načinu obezbeđenja kasarne i angažovanju u mirovnim misijama. Ovo zapravo znači da se ispituje može li i koliko ozbiljno Vojska Srbije reagovati na eventualni napad Albanaca – objašnjava naš izvor.

Niko juče u vrhu države nije hteo zvanično da komentariše naša saznanja. Nezvanično, međutim, poručeno nam je da nadležni znaju za ove informacije i da je država spremna da reaguje na eventualne „bezbednosne izazove“.

Bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan upozorava da je agresivna politika SAD dostigla kulminaciju.

– Ako se dogodi oružani upad albanskih paravojnih snaga na sever Kosova, to znači da su se SAD opredelile za destruktivno, vojno rešenje kosovskog problema. U tom slučaju,Srbiji bi bio nametnut oružani sukob koji se ne može izbeći. Svako popuštanje bila bi greška. To bi bio početak komadanja Srbije, a morali bismo da branimo sever Kosova, kojem bi pretio egzodus Srba. Zato treba učiniti sve da se sukob izbegne, ali ne po cenu gubitka teritorije – podvlači Karan.

Žele destabilizaciju

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da smo svedoci američkih dvostrukih aršina.

– Dok se u kampanjama SAD stalno može videti da su im prioriteti borba protiv terorizma i narko-kartela, njihovi zvaničnici na Balkanu podržavaju terorističke akcije i ćute dok narko-mafija jača. Sve to destabilizuje Balkan. Zato treba uložiti maksimalne napore kako bi se ovako ozbiljna situacija rešila mirnim putem, uz insistiranje na realizaciji potpisanih

Loading...
loading...

Check Also

Pukla brana, vanredno u Petrovcu na Mlavi, Svilajncu i Ljigu (FOTO/VIDEO)

Pukla brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek …