To što se godinama gojite nema veze sa ishranom… Ovo je pravi razlog koji trebate ukloniti što prije

Kako starimo, može se desiti da s lakše debljamo. Ovdje ćemo vam objasniti zbog čega se to može dešavati: To je zato što sa godinama gubimo mišićnu masu dolazi do usporenog metabolizma i ta masa se pretvara u masti. Zato se u tim godinama lakše debljamo.

Ono što je još uzrok jeste stres. Također, dešavaju se hormonalne promjene, a i više sjedimo. Kad više sjedimo, onda je veća šansa da dobijemo višak kilograma. Zato je potrebno da se više krećete, naravno, radite vježbe, obratite pažnju i na svoju ishranu.

Zdrava ishrana je vrlo bitan faktor u održanju normalne kilaže. Savjetujemo vam da ne preskačete orboke. Kada preskačete obroke, dovodite do štetnih posljedica po svoje zdravlje i nećete smršati.

Pogotovo ne preskačite doručak koji je najbitniji obrok. Ukoliko preskačete doručak, onda povećavate rizik do dijabetesa.

Ono na šta još trebate obratiti pažnju jeste da dovoljno spavate. Ukoliko ne spavate dovoljno, nećete moći obavljati aktivnosti koje inače radite, a i više ćete se debljati.

Praktikujte da idete spavati prije ponoći i da spavate 7-8 sati. Tako ćete biti odmorniji, zdraviji i lakše ćete reducirati kilažu. Praktikujte da idete spavati u isto vrijeme, naviknite svoj organizam da spavate u određeno vrijeme. Ovi savjeti će vam pomoći.
megaportal.info

Loading...
loading...

Check Also

Teodosić igrao 10 minuta i jednom asistencijom je oduševio Kliperse, šou Lebrona i Lejkersa (VIDEO)

Međutim, Srbin je imao i te kako skroman učinak protiv Oklahome Printskrin: Twitter Samo dvojica …