UPOZORENJE DOKTORA: Ove stvari ne smete raditi želite li zaštititi svoje INTIMNO PODRUČJE

Dame, prva stvar koju morate znati o svojoj vagini jeste da se ona zna brinuti sama o sebi. Mnoge od vas ovo ne znaju, dok neke znaju, ali i dalje insistiraju da se zabave oko intimnog područja a to moće donijeti više ptete nego dobrog. Morate znati neka osnovna pravila o brizi o vagini i pratiti ih. Zato smo napravili listu najčešćih grešaka koje pravite kada o njoj vodite brigu.

1. Zaboravite na parenje

Da li mislite da je vaša vagina tepih? Ako ne mislite, zašto bi onda pomislili da joj treba parenje? Samo zato što je to rekla Gwyneth Paltrow, a ona je stručnjak, zar ne? Trebate primati savjete od svakoga i nikog, posebno kad se radi o vašim najintimnijim područjima.

Iako cijenimo mišljenje Gwyneth Paltrow, ipak vjerujemo više stručnjacima a stručnjaci kažu parenju jedno veliko NE.

2. Samostalno liječenje nikad nije prava stvar

Ponovo, mi ne izmišljamo stvari, nego se konsultujemo sa stručnjacima i stručnjaci kažu da kad god otkrijete problem u vašem sjevernom dijelu i bez obzira koliko bezopasno izgledalo, uvijek se obratite ginekologu. Zaboravite na vaginalne kreme ili čepiće za infekcije, i definitivno zaboravite na prirodne lijekove koje čitate na internetu.

3.Ubacivanje nesterilnih stranih objekata izgleda kao dobra ideja, ali ipak ne

Ako ste seksualno aktivni vjerujem da imate prilično dobro znanje o tome šta ide u vaginu a šta ne. Dopušteno vam je da stavljate tampone, prste, seksualne igračke, penis, podmazivač, kontrolu za rađanje, menstrualne šalice i ništa više. Eksperimentisanje ostavite za druge dijelove tijela a vaginu ostavite na miru.

4. Stvarno, ali stvarno biste trebali prestati sa svim tim ispiranjem

Da li znate kako bi vagina trebala mirisati? Savjet: To nije tropski povjetarac ili jutarnja magla.
Već smo to spomenuli, ali ćemo ponoviti još jednom. Vaša vagina se sama može očistiti i ne treba joj nikakvapomoć.
Pitate se zašto postoji toliko proizvoda u marketima ako ispiranje nije dobro za vas. Pa, oni nešto moraju prodati i to je baš nešto što se lako prodaje. Kada osjetite potrbu da osvježite svoje intimno područje, primijenite najjednostavniju metodu, malo sapuna i tople vode, ali samo spolja i nigdje više.

Loading...
loading...

Check Also

Pukla brana, vanredno u Petrovcu na Mlavi, Svilajncu i Ljigu (FOTO/VIDEO)

Pukla brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek …